HUOM!! 29.11.2017 alkaen VASCPL ja VPKYn alaiset kilpailut löydät vFCIn kisakalenterista!

Ohjeet paimenkoirakokeen järjestämiseen

Kuka tahansa vPKYn säännöt ymmärtävä on oikeutettu järjestämään virallisen paimenkoirakokeen. Tältä sivulta löydät kaiken ohjeistuksen, mitä tulee paimenkoirakokeen järjestämiseen.

Miten järjestän paimenkoirakokeen?

Kokeen järjestäminen aloitetaan luomalla kokeelle oma www-sivu. Tämä sivu tulee olemaan koekutsu, sekä myöhemmin paikka josta löytää kokeen tulokset.

Kutsusivulta tulee löytyä vähintään seuraavat asiat:

 • kokeen päivämäärä
 • kokeen viimeinen osallistumisajankohta
 • maininta vPKYn alaisuudesta ja linkki vPKYn sivulle
 • järjestäjä ja jokin kanava ottaa tähän yhteyttä (sähköposti, Karvaturrit-foorumin nimimerkki...)
 • tuomari (ei tarvitse olla merkittynä vielä kisaa anoessa)
 • kokeen rajoitukset
  • kokeessa järjestettävät lohkot ja luokat
  • luokkien koko
  • montako koiraa/omistaja/luokka
  • starttien määrä
  • mahdolliset roturajoitukset
 • osallistumisohjeet ja ilmoittautumiskoodi

Suositus on, että kokeen päivämäärän ja kokeen anomisen välillä olisi noin viikko. Yhdistyksen ylläpito pyrkii hyväksymään uudet kokeet noin vuorokauden sisään anomisesta.
Viimeinen ilmoittautumisajankohta voi olla sama kuin kokeen päivämäärä. Kokeen päivämäärän ja viimeisen ilmoittautumisajankohdan välillä voi kuitenkin olla enintään kaksi (2) vuorokautta.

On tärkeää ilmaista selkestä kuinka kokeeseen ilmoittaudutaan. Perinteisin tapa on ollut sähköpostitse. Tällöin sivulla tulee olla sähköpostiosoite ja mahdollinen otsikko, joilla ilmoittautumiset halutaan vastaanottaa.
On kuitenkin hyväksyttyä vastaanottaa ilmoittautumisia esimerkiksi kommenttilaatikon, vieraskirjan tai ilmoittautumislomakkeen avulla.

Ilmoittautumisessa käytetään yhdistyksen määrittämää virallista koodia:

LUOKKA<br>
VTR-00000 ROTUKOODI <a href="HTTP://OSOITE">KOIRAN NIMI</a>, OHJAAJA<br>

Kyseistä koodia on suositeltavaa käyttää aina. Tapauskohtaisesti voit kuitenkin käyttää kisojen järjestämisessä toista koodia, kunhan siitä tulee ilmi koiran sukupuoli, osoite ja nimi.

Kun koesivulta löytyy kaikki edellä mainitut asiat, voit anoa koetta yhdistykseltä.

Paimenkoirakokeen anominen

Järjestääksesi virallisen paimenkoirakokeen, tulee sinun anoa sille lupa yhdistykseltä.

Koe anotaan tältä sivulta löytyvällä lomakeella.

Kokeen hyväksymisestä tulee aina kuittaus, eikä ennen sitä voi kokeeseen osallistua tai sitä mainostaa. Mikäli koesivulla ilmenee puutteita tai epäselvyyksiä, ilmoitetaan siitä järjestäjälle ennen kokeen hyväksymistä.

Paimenkoirakokeen loppuun vieminen

Kun koe on hyväksytty ja löytyy vPKYn kalenterista, on sinun vastuulla seuraavaksi ilmoitettujen koirien lisääminen oikeisiin luokkiin.

Tuomaroinnin voi aloittaa heti viimeisen ilmoittautumisajankohdan jälkeen, kun kaikki sitä ennen ilmoittautuneet osallistujat on lisätty sivulle. Tuomarina voi toimia kuka tahansa vPKYn säännöt ymmärtävä henkilö, tuomarointiohjeita seuraten. Usein järjestävät tuomaroivat kokeen itse, mutta mikäli et halua itse tuomaroida, voit myös pyytää jotain muuta henkilöä tuomaroimaan. Tuomareita voit etsiä esimerkiksi Karvaturrit-foorumilla.

On suositeltavaa lisätä tulokset mahdollisimman pian viimeisen ilmoittautumisajankohdan jälkeen. Mikäli kokeesta on kulunut kaksi (2) viikkoa, eikä tuloksia ole sivulla, ottaa yhdistyksen ylläpito sinuun yhteyttä asian pohjalta. Jos vastausta ei kuulu, tai yhteydenotosta huolimatta tuloksia ei vieläkään tule sivulle, koe perutaan ja mahdollisesti siihen mennessä tulleet tulokset mitätöidään.
Uutta koetta ei voi anoa ennen kuin edellinen on viety loppuun.