virtuaalitalli      ::       a sim-game stable
Rinvalli

pienet ja pippuriset
etusivu esittely ponit kasvatus yhteydenotto

Esittely

There are many wonderful
places in the world, but
one of my favorite places
is on the back of my horse.
~ Rolf Kopfle   

Historiani hevosten parissa alkoi jo pienenä. Pitkän kinuamisen myötä pääsin kuin pääsinkin paikalliselle tallille ratsastustunneille ja hyvällä tuurilla auttamaan myös tallinpitäjää hevostenhoidossa. Voi miten onnessaan voikaan pikkutyttö olla lannanluomisesta ja itsensä kokoisten heinäpaalien raahaamisesta. Mutta niin se vaan oli.

Ikää karttui lisää, mutta rakkaus hevosiin pysyi tiukassa. Voi mikä jättipotti tuli kun lukion läpi taisteltuani pääsin Hollantilaiselle connemaratilalle töihin! Pakkasin kimpsut ja kampsut, hyppäsin lentokoneeseen tietämättä siitä koska palaan Suomeen - vai palaanko?

Ja sille reissulle jäin. Vuodet vierivät, ostin oman ponin ja halvan pikkutilan Hollannin pohjoisosasta. Ponejakin eksyi ajanmyötä mukaan yksi jos toinenkin lisää. Tallinpahanen alkoi kuitenkin käymään ahtaaksi haaveilleni, eikä se ollut mitenkään järin erityisessä kunnossa. Haaveet omasta maneesista ja tilavasta tallista vahvistuivat päivä päivältä. Punnitsin pohdin lähteäkkö remontoimaan nykyistä tallia, vai mitä jos muuttaisimme toisaalle. Kuukausia ehdin markkinoita seuraamaan, kunnes vihdoin osui se The Talli kohdalle. Eikä aikaakaan kun pakkasimme kimpsut ja kampsut ja köröttelimme Saksan läpi kohti vuoristoista Itävaltaa.

Uudessakin tallissa riitti kunnostamista, mutta kyllä nyt kelpasi. Vähiten laittoa kaipasi suht koht moderninsorttinen päärakennus. Pihassa on monikarsinainen talli, suuri pihatto ja valtaisat laitumet. Modernissa maneesissa kelpaa harjoitella myös kylminä talvipäivinä ja hyvin valaistulla kentällä näkee treenata vaikka yöllä. Eri mittaisia maastoreittejä risteilee, joten voikin valita haluaako lähteä vuoristoiseen havumetsään, vai kenties käydä Salzach-joen rannalla.