Tämä on virtuaalikenneli.        This is a virtual kennel.

Yleiset kasvatuksen pääpiirteet

Painotan suuresti kasvatuksen kolmea kulmakiveä: terveys, rodunomainen luonne, sekä terve ja toimiva ulkomuoto. Kasvatuksessa on tärkeää, että kasvattini ovat henkisesti ja fyysisesti terveitä koiria. Kasvattieni odotan jokaisessa rodussa olevan rohkeita, älykkäitä, oppimisintoisia, rohkeita, aina-valmiina-toimintaan -tyyppisiä ja avoimia. Jotta saisimme tälläisiä pentuja, joissa yhdistyy upea luonne ja ulkonäkö, risteytämme tarkkaan valitusti ja harkiten koiria. Linjana pyrimme panostamaan työlinjaisiin koiriin.

Vanhemmat valitaan tarkasti ja harkiten. Molempien tulee olla terveitä fyysisesti ja henkisesti. Kaikille koirille tullaan tekemään lonkka- ja kyynärnivelkuvaukset, sekä silmätutkimus ennen pentueita. Vanhempien tulisi luonteeltaan vastata rotunsa ihannetta. Toivon myös, että vanhemmat ovat saavuttaneet paimennuskokeen valionarvon, sekä joko agilityn tai tottelevaisuuskokeen valionarvon. Australianpaimenkoirien odotan myös valioituneen rodunomaisesta ASCA-paimennustestistä. Loput tulokset ovat vain plussaa.

Tärkeimpänä arvona pentueessa pidän sukua, jonka eteen pyrin tekemään töitä ja välttämään hutaistuja pentuja. Seuraan aktiivisesti rotujeni tilannetta ja muiden kasvatustyötä, päästäkseni perille että missä mennään rodun suhteen.

Pennyroyalilaiset lähtevät uusiin koteihinsa vFCI:n rekisterinumeron kera, terveinä ja reippaina koiranalkuina.

       

Liuta myyntiehtoja

Minulle ehdottoman tärkein osa pentua myydessä on, että se saa rakastavan ja pitkäaikaisen kodin. Usealle, eikä myöskään minulle, ole mikään vieras näky se että muutaman kuukauden päästä kasvatti on omistajineen kadonnut bittiavaruuteen. Tai koira on muuten vaan täysin unohtunut. En vaadi että minulle pitäisi säännöllisesti olla laittamassa kuulumisia kasvatistani, vaikka niitä kuulen enemmän kuin mielelläni!

Arvostan koteja, joihin kasvattini pääsee tekemään sitä tehtävää mihin se on luotukkin. Paimennusta, johon lisäksi esimerkiksi agilityä tai tottelevaisuutta, joissa aussiet ja bordercolliet loistavat parhaimmillaan! En kuitenkaan turhan tiukkapipoisesti ala määräämään että mitä kasvattini kanssa saa ja ei saa tehdä. Jätän siis lajivalinnat kodin päätettäväksi.

Toisinaan olen valmis antamaan pentuja sijoitukseen muihin kenneleihin. Sijoitussopimukseen kuuluu yleensä yksi pentue koiran ollessa kisaukseltaan valmis. Pentueen jälkeen pentu siirtyy sijoituskodin omistukseen, joka saa tilannekohtaisesti vielä teettää halutessaan koiralla yhden pentueen. Kuitenkin pyrin vaalimaan sukulinjoja, enkä toivo että kasvattejani tultaisiin "överikäyttämään", joka edistäisi tiettyjen nimien yleistymistä rodussa.

Ethän epäröi olla yhteydessä minuun kasvatustani tai kasvattejani koskien!

Menestys

Pohjoismaiden voittaja 2017: KASV2 KP (tuomari: Mima)
» (Pennyroyal Shiny Mimikyu, Pennyroyal Haunted Cirkus, Pennyroyal Mystic Zone, Pennyroyal Mystic Pill)
Virtuaalinen maailmanvoittaja 2017: KASV2 (tuomari: Timberwolf)
» Pennyroyal Radical Empiricism, Pennyroyal Kindred Spirit, Pennyroyal Under My Paws, Pennyroyal Inner Flame
"Rakenteellisesti hyvin tasalaatuinen ryhmä. Päänmuodot ja ilmeet hieman erityylisiä, mutta eivät liian erilaisia. Toivoisin kuitenkin selkeämpää yhteneväisyyttä."

Virtuaalinen Liettuan voittaja 2017: KASV1 KP ROP-kasvattaja (tuomari: Nisha)
» (Radical Empiricism, Under My Paws, Inner Flame, Playful Trickster)
Virtuaalinen Euroopan voittaja 2018: KASV1 KP ROP-kasvattaja BIS4-kasvattaja (tuomari: Nisha)
» (Party By Myself, Shiny Mimikyu, Mystic Zone, Look Out!)
Virtuaalinen Ruotsin voittaja 2018: KASV1 KP ROP-kasvattaja BIS3-kasvattaja (tuomari: Nikke, BIS: Pika)
» (Under My Paws, Radical Empiricism, Playful Trickster, On The Hunt)
Virtuaalinen maailmanvoittaja 2018: KASV1 KP ROP-kasvattaja BIS4-kasvattaja (tuomari: Nikke)
» (Under My Paws, Radical Empiricism, Playful Trickster, Inner Flame)
Mutton Q's: KASV1 KP ROP-kasvattaja BIS2-kasvattaja (tuomari: Pika)
» (Pennyroyal Radical Empiricism, Pennyroyal Under My Paws, Pennyroyal Kindred Spirit, Pennyroyal Sugar and Cotton)


© Pennyroyal 2010 - 2017
layout materials by Juinttu, Yasuki Omori & Vasile Hurgis